Klantervaringen

Ervaringen van Stabre.com gebruikers op basis van een telefonisch interview. Onge-edit, recht van de klant.

Je bent nu klant / gebruiker van Stabre.com, maar was iets waardoor je toch even twijfelde voor je met ons in zee ging?

Ja er was twijfel, dat herinner ik me toen ik aan tafel zat en je het liet zien. Ik herinner me dat ik moeite had om te bevatten en te begrijpen wat de toegevoegde waarde was van Stabre naast een partij als [ Andere Partij ]. In hoeverre het een aanvulling levert. Of het iets is wat jullie bieden wat ik niet al bij een andere leverancier had.

Maar door de simplicity, door de demonstratie dat het een soort Google voor bedrijven is en dat ik zo een hele export lijst kan maken, hoe verrekte makkelijk dat gaat… dat je dat dan in een Excel ramt, ja… wonderbaarlijk!

En dat is het grootste dilemma met andere tools, dat dat niet zo makkelijk gaat. Of dat je dan €0.30 per bedrijf betaald. Per bedrijf! Dus ik zei tegen mijn klant vrijdag, “Tjeerd, wat we nu aan het doen zijn is gewoon €2.500 euro waard”. Ik zat hem aan te kijken en het was one big smile. En toen ging hij direct ook vragen “Gerben zitten ze al in het buitenland? Hebben ze België?” [Stabre note: Ja ;-)]

Je bent ondanks die eerste terughoudendheid toch klant geworden - hoe kijk je nu tegen je twijfel in het vorige antwoord aan?

Dat je met Stabre echt een ander soort data levert dan met [ Andere Partij ]. Het is wel degelijk een toevoeging omdat het een andere categorie data is. Een andere categorie en daarom is het een toevoeging. Maar eigenlijk is het vooral een toevoeging door z’n eenvoud. Omdat jullie de algemene email adressen leveren en niet de persoonlijke kunnen veel partijen daar prima mee uit de voeten. Een andere categorie data dus.

Jullie zijn extreem goedkoop ten opzichte van alternatieven maar ook minder diep, dat is heel evident. Daarmee bedien je dus een hele andere markt eigenlijk. En juist daardoor van toegevoegde waarde. Daarom zijn jullie een hele krachtige, eenvoudige toevoeging en vind ik het heel interessant om jullie als tool te gebruiken voor mijn klanten. Met jullie kan ik eerst zoeken naar bedrijven waar we kunnen beginnen met acquisitie en daarna pas gaan we verdiepen, bellen en track & tracen en dan heb je het over hele andere budgetten.

Als we zo’n opstart doen bij andere leveranciers is de opstart, alleen de opstart, al €3.800, voor 6.500 adressen. En dan moeten we nog beginnen met bellen. Door met Stabre te beginnen en een algemene campagne op te zetten met onbeperkt aantal adressen en dan open rates en bezoekers tracken via een ander platform, die combinatie is magnifiek. Zo krachtig.

Wat is je favoriete feature?

Wat mij zelf het meeste aanspreekt is de regio en branche selectie. Ik kan daarmee iedere opdrachtgever bedienen. De mens is een roedeldier dus een mens is sterk regio gebonden. Doordat ik vrij kan zoeken op branche en regio kan ik 90% van mijn klanten bedienen met Stabre. Dat is een van de eerste dingen waar ik direct enthousiast van werd toen ik met jullie aan tafel zat en je er over vertelde. Toen dacht ik direct “Ka-ching, da’s raak”. De meeste bedrijven zijn nou eenmaal regionaal gebonden en die kun je dan gewoon bedienen.

Kun je nog 3 andere voordelen noemen?

De export naar Excel, omdat Excel zo’n wijdverbreide tool is en daardoor kun je daar ook weer 99% van de opdrachtgevers mee bedienen. Iedereen weet hoe ze Excel moeten verwerken in hun CRM dus de export naar Excel is cruciaal. Da’s echt een cruciaal middel om Stabre als tool te benutten.

Daarnaast ook het gebruiksgemak. Dat het een beetje intuïtief is, dat is Google ook. Dat je merkt dat je snel kunt ontdekken welke woorden insluiten en uitsluiten. Dus hoe je zoekt sluit aan bij wat we de afgelopen 10 jaar met Google en andere tools hebben geleerd. Intuitief en gemakkelijk eigen te maken. Da’s heel belangrijk want daarom eigenen mensen het zich toe. Da’s heel belangrijk op een sales afdeling, dat het ook gebruikt wordt.

Als je kijkt naar andere tools zoals een Salesforce of andere dingen dan is het vaak zo dat je er echt een cursus voor moet volgen om het maximale er uit te halen, er überhaupt mee te kunnen klooien. Ze zijn echt veel, veel, veel te complex.

Zou je dit product aanraden aan iemand anders? En zo ja, waarom ben je comfortabel om dat te doen?

Ja, en dat ik me comfortabel voel is niet omdat het product uitontwikkeld is, maar de belangrijkste reden dat ik me comfortabel voel is jullie aandacht, jullie zorg. Als ik jou een app stuur heb ik binnen 5 minuten antwoord. Jullie zijn degene die personificeren dat als elementen nog niet uitontwikkeld zijn, want het is een jong product, jullie daar met persoonlijke aandacht compensatie en aanvulling aan leveren. En dat is echt een cruciaal element. De personen achter het product of de dienst. Dat is echt mega cruciaal.

GERBEN VAN AS

[...] de simplicity, door de demonstratie dat het een soort Google voor bedrijven is en dat ik zo een hele export lijst kan maken die je zo in Excel ramt, ja… wonderbaarlijk! [...]

Sales Butler, 12+ jaar sales & marketing ervaring

Je bent nu klant / gebruiker van Stabre.com, maar was iets waardoor je toch even twijfelde voor je met ons in zee ging?

De algemene insteek als je dit soort telefoontjes krijgt is “hoe kom ik van dit telefoontje op een nette manier weer vanaf”. Je krijgt er zoveel en het valt nooit mee beleefd afscheid te nemen. Maar op de een of andere manier triggerde toch het verhaal wat je aan het vertellen was. Het idee was een van de zovelen, heb je er weer een die data probeert te verkopen.

Je bent ondanks dat toch klant / gebruiker geworden - hoe kijk je nu tegen je twijfel in het vorige antwoord aan? Wat heeft je toch overgehaald dat te doen?

Vooral jullie enthousiasme. Je weet het zo over de bühne te jagen, je moet wel geïnteresseerd worden, dat kan niet anders. Het enthousiasme is aanstekelijk. Dat is in beginsel het belangrijkste verkoopargument geweest. Iedereen zegt natuurlijk dat ze iets geweldigs, specifieks heeft maar er zijn er maar weinigen die ook maar echt dat enthousiaste verhaal over kunnen brengen. Meestal hebben ze een ingestudeerd verhaaltje klaar liggen en jullie doen het zelf, hebben op alles een antwoord. Je hebt zelfs vaak meer antwoorden dan er vragen zijn. [Stabre note: we praten teveel, duidelijk :p Schrijf het weg onder het kopje “enthousiasme”]

Wat is je favoriete feature?

Het favoriete is met stip gewoon hoe lekker snel het gaat. Hoe snel je gewoon een resultaat kunt halen waar je ook op uit bent. Zonder dat er allerlei ballast op je scherm verschijnt waartussen je allemaal weer moet gaan zoeken welke richting je in wilt. Nee je kunt blijven verfijnen, je ziet meteen wanneer je een goede zoekopdracht gegeven hebt maar je ziet ook meteen wanneer je een verkeerde gegeven hebt. Dan zie je ook meteen de verkeerde resultaten. Wel kloppend, maar niet wat je echt wil vinden. Dan dus weer verder spelen en zoeken. Gewoon het lekkere directe zonder dat er een hoop ongewenste rommel tussen zit. Dat is absoluut favoriet.

Kun je nog 3 andere voordelen noemen?

Ja naja dat is moeilijk want het voornaamste voordeel heb ik net eigenlijk al genoemd, al die anderen zijn er een beetje van afgeleid. Want dit leid natuurlijk tot een gigantische efficiency. Trok je vroeger gewoon een paar uur uit om een paar goede lijsten te maken heb je dat nu in.. ja, vijf tot tien minuten bereikt. Dus die efficiency is fantastisch.

Daarvoor was het veel meer algemeen zoeken en dan proberen datgene te vinden wat je zocht. Je probeerde ook die zoekwoorden wel maar je weet zelf hoeveel ballast je krijgt als je gewoon maar zoektermen intypt in welke zoekmachine dan ook. Ik heb het in een van onze beginnende gesprekken aan jou weleens aangegeven, ik vind het grootste voordeel van jullie programma, jullie manier van werken… jullie hebben geen zoekmachine gebouwd, jullie hebben een vindmachine gebouwd. En dat is fantastisch. Zoeken dat laat namelijk het eindresultaat nog min of meer open he want je weet niet of je het vind. Dat zegt de term zoeken. Maar een vindmachine.. ok je bent eruit he - je hebt het gevonden. Het is opgelost.

Ik geloof niet dat ik er nu 3 genoemd heb maar tijd is kostbaar, tijd kun je op heel veel manieren besteden en nu heb je weer wat extra tijd voor andere dingen gewonnen omdat je de opdrachten gewoon sneller uit kunt voeren. Klaar. Punt.

Zou je dit product aanraden aan iemand anders? En zo ja, waarom ben je comfortabel om dat te doen?

Ja aan iedereen behalve mijn concurrenten hè. Ik doe dat omdat het brengt wat het zegt. Jullie pretenderen dat je op een snelle, efficiënte manier een bestand kunt creëeren wat bijna 100% matcht met hetgeen dat je zoekt. En dat is ook waar. Als je dat aan een ander kunt vertellen zo.. ja die geloven het natuurlijk in eerste instantie ook niet, net zo min als ik dat deed in beginsel - dan is dat fantastisch om mensen zo te kunnen tonen. Daar ben ik heel comfortabel in omdat ik er gewoon vertrouwen in heb.

Is er nog iets anders dat je hier aan toe zou willen voegen?

Nee ik heb hier niets aan toe te voegen. Ik vind het een compliment als ik zeg dat jullie gewoon zo’n mooie nieuwe manier van werken hebben kunnen introduceren en dat is gewoon fantastisch. [Stabre: dus toch nog iets aan toegevoegd ;-)]

GEERT WILLEMSEM

[...] tijd is kostbaar, nu heb je extra tijd voor andere dingen gewonnen. Dat jullie zo’n mooie nieuwe manier van werken hebben kunnen introduceren, dat is gewoon fantastisch [...]

REP, 23 jaar ondernemer

Was er een reden dat je bijna geen klant was geworden?

Jazeker, de jongheid van het product. Omdat het nog maar net staat en het wellicht nog geen waarde geeft. Je doet het echt op good faith. Maar ik kwam er al snel achter dat het heel snel wordt doorontwikkeld. Je maakt de aankoopbeslissing op basis van vertrouwen in de ontwikkelaars, jullie, de eigenaren.

Wat is je favoriete feature of eigenschap aan Stabre.com?

Mijn favoriete feature aan Stabre is de snelheid en gebruiksgemak. Ik tik in en ik krijg. Zoals vanmiddag had ik aan Souleiman gevraagd om alle installatiebedrijven in een cirkel van 60km rondom Meidrecht. Dan heeft hij binnen 5 tellen die zoekopdracht er in staan en heb ik 740 installatie bedrijven. Ik hoef verder niets aan te vinken, door alle bedrijven heen en dan zelf nog de selectie maken. Dat is vaak het probleem met andere data partijen. Het handwerk na het krijgen van de data.

Kun je nog 3 dingen noemen?

Het spiegelen! Snel vinden van vergelijkbare bedrijven. Daarnaast is de tijdsbesparing echt enorm, snel kunnen prospecten en sourcen van nieuwe bedrijven. Dat het hetzelfde werkt als Google qua snelheid. En de flexibiliteit van het platform. Je kunt er op je eigen manier een beetje mee knutselen. Het is niet zo rigide als wat je gewend bent en je echt vinkjes moet zetten overal tot dat je misschien krijgt wat je hebben wil.

Bij [ Andere Partij ] werken ze bijvoorbeeld met een industrieel domein waar binnen je dan selecties kunt maken tot achter de komma, dat werkt prima voor die tak. Maar als ik dan hypotheekadviseurs wil hebben of makelaars, die zijn daar heel moeilijk uit te halen. Als ik gewoon 200 makelaars wil hebben zijn die er heel moeilijk uit te filteren. Die zitten dan bijvoorbeeld onder “handel onroerend goed” of onder “zakelijke dienstverlening” of onder… snap je, zo. Die zijn er als groep bijna niet uit te krijgen. Dan krijg je altijd 600 andere partijen die ook iets doen met zakelijke dienstverlening. Die moet je er dan weer allemaal uit filteren.

Zou je Stabre.com aanraden aan anderen?

Ja, ik doe niet anders. Had je dat nog niet door? ;-)

Heb je nog dingen toe te voegen?

Dat de data schoon is. Althans dat is mijn ervaring tot zover.

HANS-WILLEM TURKSMA

[...] de snelheid en gebruiksgemak. Ik tik in en ik krijg. Vanmiddag zocht ik alle installatiebedrijven in een cirkel van 60km rondom Meidrecht. Dan heeft hij binnen 5 tellen die zoekopdracht er in staan en heb ik 740 bedrijven. Ik hoef [...]

Winfactor, 14+ jaar sales en callcenter ervaring

Je bent nu klant / gebruiker van Stabre.com, maar was iets waardoor je toch even twijfelde voor je met ons in zee ging?

Mijn vraag was: ga ik verschil zien in de output tussen Stabre t.o.v. reguliere partners? Mijn ervaring is dat dit heel erg afhangt van de vraag van de klant. Wanneer een klant op zoek is naar een specifieke selectie dan kan ik Stabre zeker aanbevelen. Onlangs zocht ik een lijst met alle Bosch Carservice bedrijven in Nederland. Via Stabre was dit eenvoudig te vinden, ik had deze data anders nooit gehad.

Ik zoek gewoon op “bosch carservice” en dan kan ik gewoon ineens een hele lijst eruit halen.

Je bent ondanks dat toch klant / gebruiker geworden - hoe kijk je nu tegen je twijfel in het vorige antwoord aan? Wat heeft je toch overgehaald dat te doen?

Het grote voordeel is dat wij nu geen generieke data meer krijgen. We hebben een aantal klanten die online erg actief zijn. Jullie kunnen online softwarepakketten uitlezen en daar kunnen wij, bijvoorbeeld met concurrenten weer op inspelen.

Het is voor ons heel waardevol om te weten welke technologien een bedrijf draait, denk daarbij aan Magento, Woocomerce of Hubspot draait. Omdat jullie ons dit kunnen vertellen i.c.m. met de andere criteria kunnen wij goede bestanden samenstellen. Zo kunnen wij alert zijn voor onze klanten.

Wat is je favoriete feature?

Als je bovenstaande verhaal leest dan weet je welke feature ik ga noemen 😊.Dat je ook de techniek achter de website kunt zoeken. [Stabre.com note: we voegen voor klanten ook custom technieken toe, mail / bel ons even voor de mogelijkheden als de jouwe nog niet in de huidige lijst staat]

Kun je nog 3 andere voordelen noemen?

Zoeken in openbare data, dat is ok voor de AVG. Dat we heel specifiek kunnen zoeken op bepaalde woorden in een website. En de snelle laadtijd van de resultaten!

Zou je dit product aanraden aan iemand anders? En zo ja, waarom ben je comfortabel om dat te doen?

Ja, dat kan ik zeker aan creatievelingen. Je moet zelf goed nadenken wat je graag zou willen weten. Als je hier slim mee omgaat dan kun je hele waardevolle openbare data vergaren. Voor de niet-creatievelingen, zou ik een systeem met veel dropdowns en checkboxes aanbevelen.

Ik zou het dus aanbevelen aan mensen die creatief zijn met leadgeneratie, met het vinden van leads en die… ja, da’s het criteria. Aan die mensen zou ik het aanraden!

Is er nog iets anders dat je hier aan toe zou willen voegen?

Wat we nog graag extra zouden zien is de toevoeging van contactpersonen en het in kaart brengen van de grootte van de organisatie. Als jullie dat voor elkaar krijgen dan werkt Stabre nog veel waardevoller voor ons.

SJOERD GROBBINK

[...] Onlangs zocht ik een lijst met alle Bosch Carservice bedrijven in Nederland. Via Stabre was dit eenvoudig te vinden, ik had deze data anders nooit gehad [...]

Projectmanager bij Saleshelden